Datulės yra labai maistingi vaisiai, teikiantys daug naudos žmogaus organizmui. Jos auginami tokiose šalyse kaip Egiptas, Saudo Arabija, Iranas ir Alžyras. Parduotuvėse galima įsigyti dviejų pagrindinių datulių rūšių, kurios turi panašią maistinę vertę ir turi daug skaidulų, mineralų ir vitaminų. Datulės taip pat turi žemą glikemijos indeksą, o tai reiškia, kad jos gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Be to, 100 gramų valgomųjų datulių yra 142–274 kalorijų, o džiovintose arba vytintose datulėse – apie 340 kalorijų 100 gramų. Todėl, datulių įtraukimas į savo mitybą gali būti svarbus mitybos ir energijos šaltinis.
Datulių vartojimas taip pat gali pagerinti virškinimą, nes padeda išvengti vidurių užkietėjimo. Datulėse yra daug skaidulų, kurios gali padėti reguliuoti tuštinimąsi ir skatinti naudingų žarnyno bakterijų augimą. Datulėse taip pat yra mikroelementų, tokių kaip cinkas, kurie atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį atliekant įvairias biologines organizmo funkcijas ir gali turėti įtakos fermentų veiklai. Todėl, datulių įtraukimas į savo mitybą gali padėti pagerinti virškinimo sistemą ir bendrą savijautą.
Be maistinės vertės ir naudos virškinimui, datulės taip pat gali sustiprinti energiją ir pagerinti smegenų veiklą. Datulės yra natūralus gliukozės šaltinis, suteikiantis energijos smegenims ir raumenims. Todėl, datulių vartojimas gali padėti pagerinti pažinimo funkcijas ir pagerinti fizinę veiklą. Galiausiai datulės yra universalus vaisius, kurį galima vartoti įvairiais būdais, pavyzdžiui, kokteiliuose, salotose ar kaip vieną užkandį. Kaip užkandis populiarios yra džiovintos datulės. Todėl, datulių įtraukimas į savo mitybą gali būti paprastas ir skanus būdas pagerinti bendrą sveikatą ir savijautą.
Be datulių, riešutai ir sėklos taip pat yra puikūs organizmo mitybos šaltiniai. Riešutuose, tokiuose kaip migdolai, graikiniai riešutai ir pistacijos, yra daug sveikų riebalų, baltymų, skaidulų ir kelių svarbių vitaminų bei mineralų. Riešutų valgymas gali būti naudingas sveikatai, įskaitant širdies ligų, insulto ir 2 tipo diabeto riziką.
Vienas iš pagrindinių datulių vartojimo privalumų yra jų gebėjimas pagerinti pažinimo funkciją. Datulėse yra antioksidantų, kurie gali padėti apsaugoti smegenis nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.