Home > Namams > Kaip rasti savo svajonių būstą?

Kaip rasti savo svajonių būstą?

Kiekvienas norime gyventi gražiai ir taip, kad mums patiktų. Visi nori gyventi taip, kaip jiems priimtina, patogioje vietoje, su terasa ar be jos. Pagalvojus tikrai yra sunku išsirinkti būstą, kuriame praleisime didžiąją savo gyvenimo dalį. Taigi kaip rasti savo svajonių būstą?

Nustatykite savo poreikius

Pradėdami būsto paieškas, turite skirti laiko bent 5 projektų aplankymui. Reikia išsiaiškinti savo poreikius ir rasti kuo daugiau informacijos apie kuriamo projekto privalumus. Dažniausiai žmonės žino, kokioje teritorijoje turi būti namas, kiek kambarių, kokiame aukšte nori gyventi, tačiau iki galo neanalizuoja techninių ir socialinių sprendimų: energinio naudingumo klasės, šildymo technologijos, gyvenimo ir laisvalaikio patogumo sprendimų.

Neieškokite nuolaidų, juk ne tai svarbiausia

Nekilnojamojo turto pardavėjai ieško klientų su tūkstančiais nuolaidų ar dovanų – kelionių, buitinės technikos ir pan., kad atkreiptų dėmesį, tačiau svarbu išsirinkti prekes ir skirti laiko jų aplankyti. Visų pirma, reikia žiūrėti į privalumus, o ne į nuolaidas. Rinkos analitikai teigia, kad beveik kas keturi daugiabučių namų projektai Vilniuje rugsėjį siūlo įvairias akcijas, nuolaidas ir dovanas, skatinančias pardavimus. Maždaug trečdalis šių prekių skatina akcijas siūlydami didesnes nuolaidas ar papildomas dovanas. Patrauklioms ir technologiškai pažangioms prekėms su aiškiais pranašumais nereikia dovanų ar nuolaidų, nes žmonės jas ras net ir mažiau reklamuojamose prekėse ir pasimokys iš rekomendacijų. Reikėtų suprasti, kad visos nuolaidos ir dovanos paprastai yra įskaičiuotos į kainą.

Rinkitės patikimus vystytojus

Šiandieninė nekilnojamojo turto rinka yra patraukli, todėl ji pritraukia naujų žaidėjų ar plėtotojų, kurie neplanuoja būti rinkoje ilgalaikėje perspektyvoje. Tokių kūrėjų, neturinčių inovatyvių sprendimų diegimo patirties, projektuose padidėja nekokybiško darbo rizika. Pasirinkus nepatikimą kūrėją, kyla rizika prarasti pradinį įnašą, tačiau didžiausia grėsmė yra ta, kad vystytojui bankrutavus ateityje, pirkėjas neteks visų garantijų, o nekokybiškas remontas taip pat „užkris“ ant savininkui ant galvos.

Būsto mobilumo vertinimas taip pat yra svarbus

Šiandien būsto keitimas nebėra vienkartinis gyvenimo įvykis, o pasikeitus šeimyninėms aplinkybėms, poreikiams ar naujoms svajonėms, bus svarbu tinkamu laiku sėkmingai parduoti turimą butą ar namą. Būsto mobilumas priklauso nuo vietovės vietos ir potencialo per 5-10 metų, taip pat nuo būsto infrastruktūros, technologijų ir socialinių sprendimų. Vietą ir jos potencialą gali padėti įvertinti atitinkamų sričių ekspertai, taip pat verta pažvelgti į 5-10 metų miesto plėtros strategiją. Daugiau informacijos ir patarimų apie būstą rasite: https://manobustas.net/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *